3 populära skönhetsbehandlingar

Skönhetsindustrin växer så det knakar och när kråksparkar, påsar och hängande kroppsdelar blir ett faktum, då kan det vara dags att besöka Farbror Plastikkirurg – eller åtminstone ge sig iväg till en nära belägen skönhetssalong för lite ompysslande. Teknikens framsteg har underlättat för skönhetsvården och alltfler behandlingar blir aktuella. Här nedan ger vi dig några smakprov.

Antalet skönhetskliniker höjs årligen och inte bara i storstäderna. Ett exempel är http://www.lifetimeclinic.se/ som inbegriper de flesta av skönhetsbehandlingar – från fillers och tandblekning till hårtransplantation och svettreducering. Sammanfattningsvis får du ett axplock av populära skönhetsbehandlingar som ligger i tiden.

Fillers, botox och utfyllnad av rynkor, tomma kinder och tunna läppar

Det kanske känns lite uttjatat att nämna fillers som en quick fix när man börjar se lite halvsliten ut. Men faktum är att det är en bra skönhetsbehandling som fixar till det mesta på nolltid. Huruvida man vill använda botox eller fillers med hyaluronsyra är upp till var och en, men det kan ge ditt ansikte ett litet lyft utan att ta till kniven. Var dock noga med att enbart använda fillers av godkänd och hög kvalitet, då det florerar många skumma medel på marknaden. Här är produkter som används kontinuerligt på klinikerna:

  • Juvéderm
  • Restylane
  • Perlane
  • Teosyal

Tandblekning

Gula gaddar vill ingen ha och när ett kaffeälskande folk som svenskarna ser sig i spegeln i medelåldern, då kan det vara dags med en uppfräschning av tänderna som i vissa fall både fallit offer för både kaffefläckar och rökning. Idag finns det ett flertal blekningsmetoder att ta till i jakten på vita tänder. Det vanligaste är hemmablekning men resultatet blir inte lika effektivt som på salong. Ett proffsigt medel att rekommendera både hos tandläkaren och vid hemmabehandling är Opalescence 35 % respektive 16 %. Du kan också prova på laserblekning som går snabbare, men se då till att gå till rätt behandlare då tandköttet annars kan ta skada.

Trådlyft

Trådlyft är en ny behandlingsmetod som avlägsnar rynkor utan operation. Metoden stimulerar kollagenet på djupet och fungerar som en minimal invasiv ansiktslyftning. Ingreppet görs på en timme och kostar ca 15 000 kronor för hela ansiktet.