Alla vill se unga och pigga ut

Allt fler använder sig av botox för att se yngre och piggare ut, eller för att få ett fylligare utseende på vissa delar av kroppen, exempelvis läpparna. Vågar man inte testa skönhetsingrepp så finns det även andra knep att tillta för att få ett yngre och piggare utseende.

botox skönhet operation

Det är alltmer populärt att reducera rynkor och trött utseende utan kirurgiska ingrepp. Idag är det vanligt att både folk i yngre år och äldre använder sig utav botox. Det ger ett slätare intryck av huden och gör att man kan korrigera eller framhäva vissa saker. I Hollywood har botox varit mycket populärt under många år men nu på senare år är det allt fler vanliga människor som också använder sig utav det. Aftonbladet har pratat med en plastikkirurg, som menar på att de flesta behandlingar som inte inkluderar operation, blir allt vanligare. Fördelen med botox är att man kan gå och göra det på lunchen för att sedan gå till jobbet. Svullnaden lägger sig relativt fort och resultatet är långsiktigt, men inte permanent. Man slipper även konstiga ärr och det är inte kört om man ångrar sig, effekten av botox försvinner successivt efter ett tag om man inte fyller på.

Annat som får dig att se yngre ut

Men ingrepp av denna typ är inte för alla. En del vill faktiskt bara försöka leva sundare och ta till tricks som inte kräver några ingrepp alls. I Svenska Dagbladet kan man läsa om livsmedel som gör underverk med huden, den kan dessutom få huden att se yngre ut. Enligt en studie som det skrivs om i artikeln, har människor som äter grön och gul paprika varje dag generellt mindre rynkor under ögonen. Men då krävs det att man äter runt 250 gram per dag. Valnötter, grönkål, grönt te, sardiner, kakao, tomater, olivolja, citrusskal och örter som timjan och rosmarin har också en föryngrande effekt.

Här följer mer enkla och snabba tips för att se yngre och piggare ut i vardagen: