Allt för din hud!

Mode i alla ära, men hur ska man kunna känna sig snygg när huden är i kaos? Det värsta som finns är när huden är torr och fnasig eller fet och oljig så det bästa sättet att förhindra detta fenomen är att använda sig av rätt produkter. Men hur vet man vilka produkter som är rätt för just en själv?

När man talar om mode och skönhet är det viktigt att inte glömma bort att prata om vår hy för hur det nu än är så är ansiktet det första vi lägger märke till hos en annan människa. Därför är det extra viktigt att ta hand om vår hy på bästa sätt men kom ihåg att även kändisar och stilikoner kan ha problem med sin hy. Det är därför viktigt att ha i åtanke att alla människor är unika individer likaså är vi unika när det kommer till våra hudtyper och därför är det viktigt att vi använder oss av rätt produkter. Så beställ online på militusmedical.se för då får du produkter som är framtagna av riktiga experter. Men det viktigaste att ha koll på innan man beställer hudvårdsprodukter är att först kolla upp till viken typ av hud man själv har och sedan välja produkter därefter.

Identifiera din hudtyp!

Generellt sett kan man säga att finns det tre huvudtyper av olika hudtyper att kategorisera sig till och det är torr, fet och blandhy. För att på enklast möjliga vis kunna identifiera vilken typ man tillhör är det viktigt att veta vad varje typ innebär:

1. Torr hy – är när huden inte kan absorbera fukt utan torkas ut och blir därför sträv och drar ihop sig. Denna hudtyp kräver omsorg och vård vilket gör det nödvändigt med kontinuerlig användning av fetare krämer för att huden på så vis ska kunna ta till sig nödvändig fukt. När man lider av torr hy blir huden ofta sträv och det bildas flera smårynkor och huden kan i värsta fall klia.

2. Fet hy – är när huden överabsorberar fukt och är väldigt glansig och oljig. Fet hy brukar även förstärka uppkomsten av blemmor och andra hudproblem så som acne eller vanliga finnar. För personer med fet hy är det viktigt att använda milda och oljefria produkter för rengöring samt daglig användning av ansiktsvatten som är något uttorkande. Ett tips är att använda vattenbaserad make up och använda peelingkräm minst en gång i veckan för att få bukt med hy som är fet.

3. Blandhy – är den vanligaste hudtypen bland människor och en kombination av torr och fet hy. Att ha blandhy innebär att den så kallade T-zonen, som består av panna, näsa och haka, är fet och att övriga ansiktet är torrt. Sålunda är det viktigt att behandla dessa två områden var för sig och använda separata produkter.

När man väl identifierat sin hudtyp är det bara att sätta igång att shoppa hudvårdsprodukter men om man är osäker på om man tillhör någon av dessa tre kategorier av hudtyper kan man konsultera en hudspecialist som enkelt kan bedöma problem och rekommendera lösningar. Kom ihåg att det är du själv som styr över din hy och att hjälp finns att få!