Bästa presenttipsen för studenten

En av de bästa tidpunkterna i en människas liv är förmodligen när han/hon tar studenten. I alla fall i de länder där man tar studenten. Livet ligger fortfarande framför ens fötter och man har råd att fortfarande göra misstag. Det tåls att firas med en rad presenter, det kan man väl ändå inte sticka under stol med.

När det är dags att sjunga om ”studentens lyckliga dar” så blir sången naturligtvis ännu mer uppskattad för både anhöriga och den lyckliga studenten själv, att veta att presenterna snart kommer att delas ut. De flesta studenter älskar att få presenter men vad är då en bra gåva inför denna oförglömliga händelse?

Tips på bra presenter

Visst går det bra att ge något som passar antingen till en kille eller till en tjej, men det finns också presenter som är av ”unisex-karaktär”. Eftersom många nu ger sig ut i vuxenlivet och snart kommer att börja studera på annan ort och ska skapa sig ett första hem, (hur litet det än må vara), så är heminredningsprylar eller köksprylar alltid ett bra val. Det kan röra sig om fina glas, bestick eller en kokbok med förhoppningen att personen inte bara kommer att leva på pasta nästa år.

Dock brukar en bra studentpresent ofta vara av lite finare karaktär från nära anhöriga och många ger bort ett vackert smycke eller en klocka. Står man kanske inte lika nära studenten som föräldrar eller mor/farföräldrar gör, behövs inte en dyrbar gåva ges bort. Då kan man i stort sett ge bort vadsomhelst som man vet eller tror personen ifråga kommer att uppskatta. Läs mer om tips här!

Vet man inte alls vad man ska köpa så är köksredskap eller inredningsprylar faktiskt alltid ett säkert kort. Enkla och stilrena vinglas, ett ölprovar-set, en skärbräda eller vinöppnare, går alltid hem. Försök att ge en present i så klassisk stil som möjligt om du inte känner personen så väl. Annars riskerar det att bli ett återköp.