Contour eller mineralsmink?

Ibland känns det som om det inte finns något viktigare än fräsch hy. I dag skrier vi om trender inom just make-up och hudvård, två ämnen som ofta och mer ofta än någonsin, går ihop med varandra. Det handlar i det stora hela om att ta hand om sig själv.

Ingen har nog missat den stora sminktrenden för 2015, som kallas för contouring. Kanske är det systrarna Kardashian som särskilt har gjort trenden så stor och vidbredd som det har blivit. Kort sagt handlar det om att framhäva och förminska men kanske mest om att förvandla – med mörkt puder, conturpenna och highlighter. En av de som kanske mest har hakat på trenden är Kylie Jenner som jobbat mycket med smink för att få till sin trendsättande look med framhävda kindben, något vi kan läsa vidare om i Expressen vid denna artikel.

Mineraltrenden en trend med isande historia

Bymissanki.se2En annan trend som kanske är lite lugnare nu men som ändå är alltjämt stark är den med mineralsmink. I SvD kan vi läsa att mineralsminket är något som vi mer eller mindre använt ända sedan istiden, om en får tro forskare i Chile som hittat pigment för kroppsmålning i gruvor. Även Kleopatra med sin kajal av kol är ett vida känt faktum, också det en mineral. Kort sagt är mineralsmink partiklar från jorden som är en restprodukt från industriell brytning som både är naturvänligt och ekonomiskt. Via hudvardsbutik.se/sv/ går det mycket väl att hitta just det mineralsmink som passar, i rätt nyanser som passar olika hudtoner och kulörer i hyn. Från samma rtikel i SvD kan vi läsa om hur man på bästa sätt applicerar mineralsminket:

  • Skaka ut en liten mängd mineralfoundation i locket.
  • Ta en puderborste eller en kabukiborste och ta upp en liten, liten mängd puder.
  • Skaka av överflödet.
  • Borsta in i huden. Ju längre tid du borstar, ju mer arbetar du in mineralerna i huden och det blir då tjockare täckning. Och ju mer puder du använder, ju tjockare blir täckningen. Börja med lite åt gången och arbeta in i omgångar.

Sedan kan man nog välja att ha båda sminksorterna, variera från dag till dag, vardag och fest. Kanske en riktigt snygg contouring kan ge en festlook som inget annat medan en frisk och naturlig mineralsminkning är bäst för huden på längre sikt och kanske då just i vardagen.