En bra start på dagen

De dagar då man hoppar upp ur sängen pigg som en solstråle och vill omfamna dagen är lätt räknade: födelsedagar, julafton och nyårsafton. Kanske några till om man är på semester eller något annat oväntat ska hända den dagen. Men annars är det svårt att gå upp. Och för att försöka vända den trenden så gäller det att vi biter ihop, går upp någon timma tidigare än vad vi brukar och låter oss bli exponerade för ljus. För då ska vi se att vi snart kommer komma in i nya rutiner. Annars är det fint att ha små härliga vanor på morgnarna – eller har saker att se fram emot.

Olika bra starter på en dag

  • Frukost – frukosten är dagens viktigaste måltid och något vi borde ta på större allvar än vad vi gör. Att bli lockad av en tråkig gröt eller torr knäckebröd kanske inte får oss att hoppa högt. Därför kan det vara bra att i början handla hem ingredienser för att mixa fram en härlig smoothie.
  • Outfit – finns ett stort intresse för mode och smycken så vet alla att det tar tid på morgonen att matcha rätt tröja med rätt halsband. Ett tips är att utgå från accessoarerna och välja kläder efter smyckena. Kanske ska du inhandla dessa för att orka gå upp och visa upp dig: http://www.chique.se/sno-of-sweden/sektion-orhangen/
  • Dagsplaner – planera in roliga saker att se fram emot. Då vill du gå upp för att ta tag i dagen
  • Duscha – att säga att man ska duscha på morgonen när man går och lägger sig känns bra, men sen när man vaknar och inser att man måste upp och duscha känns det mindre roligt. Dock känns det bättre och man blir mycket piggare. Så, här gäller det att tänka långsiktigt.