Lär känna ditt mineralsmink

Nu är den här! Den efterlängtade halvårsperioden med ojämna väderomslag, slask och minimalt antal soltimmar per dag. Som en dröm för hyn, eller hur? Nej, precis – men misströsta inte! Det finns sätt att hålla hyn i schack, och hemligheten är att tillföra huden näring. Vi ger dig rätt tips.

En fin hy har varit ett ämne för forskning, diskussion och filosofi genom tiderna. Bilden av den arsenikpudrade och perukbeklädda societeten har nog inte gått många av oss förbi. Idag vet vi turligt nog bättre; god kost, bra vätskeintag och ett säkert, naturligt och framför allt vårdande foundation är för många lösningen på problemet. Dessutom sparar vi mer tid än på 1700-talet. Så vad väntar du på? Köp bareMinerals online på Hudoteket.se, de är utbildade hudterapeuter och experter på området.

Naturliga fördelar med mineralmakeup

Men vad är det för något? Mineralmakeup är ett samlingsnamn på smink som är avsedda att tillföra näring till huden på olika sätt. De passar på alla hudtyper men rekommenderas lite extra för oss med känslig hy. Mineralsmink täpper inte till huden med en massa tillsatta fetter. Faktum är att många till och med väljer att sova med sitt mineralsmink på. Läs mer om fördelarna med mineralmakeup här.

Få koll på mineralerna

I en artikel i bravardag.se tipsar make up-artisten Denise Dayan om hur du kan tänka kring applicering och berättar också vilka mineraler som mineralsminket brukar vara gjort av. Till exempel skyddar zinkoxid mot solen, och järnoxid är helt naturliga mineraler som utvinns från jorden.