Luktfria kläder fungerar inte

De senaste åren har det blivit väldigt populärt att köpa träningskläder som motverkar dålig lukt. Men nu visar det sig att dessa plagg inte fungerar doftdöljande och dessutom är de farliga både för hälsan och miljön.

Nu går Kemikalieinspektionen ut och varnar för att luktfria träningsplagg innehåller giftiga kemikalier och dessutom är verkningslösa. De här träningskläderna som är impregnerade med antibakteriella medel för att inte lukta svett har blivit en stor trend de senaste åren. Men enligt Kemikalieinspektionen så är många verkningslösa från början och en del blir det efter enstaka tvättar. Inspektionen säger nu att man bör undvika att köpa dessa plagg eftersom de är helt onödiga och dessutom medför risker för både miljö och hälsa. Läs mer.

Skippa de luktfria kläderna

Den som vill ha bra träningskläder kan alltså helt skippa att betala dyra pengar för plagg som inte ska lukta svett, och istället köpa vanliga plagg som man tvättar och hänger på vädring efter träning. Vill man hitta billiga kläder att träna eller bara slappa i kan man till exempel besöka shestore.se. De har ett stort utbud av kläder för olika tillfällen som passar kvinnor i alla åldrar. För att se och läsa mer om deras sortiment kan man klicka sig in här.

Har åkt på nit förut10358017-cool-lopare

Det är inte första gången kläder som marknadsför sig som något speciellt åker på en nit. För ett par år sedan testade Textilhögskolan i Borås luktfria kläder och fann att de inte alls fungerade, skriver UNT. Även skor och friluftsplagg som marknadsförs med att de ska motverka dålig lukt fungerar inte alls. Effekten försvinner efter ett par tvättar och i vissa fall hamnar de motverkande ämnena på andra kläder i samband med tvätt.