Människor lockas av dofter

Dofter spelar en stor roll i hur människor upplever saker. Faktum är att dofter kan hjälpa människor att hitta passande partners. Dofterna kan även få folk att handla mer i butiker.

264685-woman-smelling-lavender

I Svenska Dagbladet kan man läsa att luktsinnet hjälper oss att välja en partner. En tysk studie visar att människans kroppslukt innehåller vissa kemiska signaler som informerar om våra immunsystem. Detta innebär alltså att vi omedvetet drar oss till en partner som har ett immunsystem som kompletterar vårt eget. För att dra sig till andra med ett kompletterande immunsystem måste man först känna igen sin egen kroppslukt. Resultatet av studien visar även att man i framtiden skulle kunna skapa speciella dofter som förstärker kroppens signaler och därmed ökar chansen att attrahera en passande partner.

En god parfym drar folk till sig

Till dess får vi dock nöja oss med de gamla vanliga parfymerna och en riktigt god parfym är även ett bra knep för att locka till sig folk. Ett exempel på en parfym som verkligen har en dragningskraft är, precis som namnet skvallrar om, Escada Magnetism, EdP. Den kan man bland annat köpa hos Parfym.se som man kan läsa mer om här.

Dofter lockar till köp

Ett annat sätt man kan använda dofter för att locka till sig folk är genom att använda doftmaskiner i affärer. På Dagens Nyheter kan man läsa om att gallerior till exempel brukar använda en citrusdoft för att få folk att uppleva lokalen som fräsch och få dem att vilja vara där längre. I matvaruhus brukar de även använda sig av doftmaskiner som sprayar ut en doft av nybakat bröd eller bullar. Då blir kunderna lockade och sugna på att köpa nybakat. På samma sätt fungerar det att ha doftmaskiner som ger ut en doft av nytvättat vid hyllan för tvättmedel.