Nya trenden: smycke i ögat

Att ha smycken i örat, runt halsen och armen, i näsan eller i naveln är inte alls ovanligt. Nu finns dock mer extrema ställen att sätta sina smycken. När man köper ett smycke bör man tänka på att förvara det bra och att inte köpa ett smycke med farliga metaller.

Vad sägs om ett smycke i ögat? Det har blivit en trend i USA senaste året, rapporterar DN. Metoden för att sätta ett litet platinasmycke i ögat blev patenterat i Holland omkring tio år sedan och hittills ska ett hundratal personer ha smyckat ögonvitorna. Nästa land där människor ska kunna göra ingreppet är alltså USA. Den första personen som fick ett implantat i ögonvitan blev filmad av ett tv-team från Fox och det marknadsförs i hela landet. Ingreppet görs genom att man klipper ett snitt i bindhinnan och skjuter in smycket i fickan som uppstår. Smycket syns sedan mot den vita vävnaden bakom.

Smycken innehåller farliga ämnen

Det här ingreppet låter dock lite extremt och har fått kritik av ögonläkare. Den som vill vara på den säkra sidan bör därför satsa på ett lite mer traditionellt smycke, till exempel ett fint halsband eller armband. Ett annat tips på ett personligt smycke är ett namnsmycke. Beställ namnsmycke på familjesmycken.se och besök deras facebooksida för att läsa mer om dem. När man ska köpa smycken, även om de bara ska hänga runt halsen eller i öronen, behöver man tänka på ifall de innehåller farliga ämnen. Smycken som säljs kan nämligen innehålla giftiga metaller som kadmium, bly och nickel. Det kontrolleras dock av Kemikalieinspektionen om butiker säljer produkter med för höga halter av dessa metaller. Läs mer.

Förvara smyckena rätt 1165697-jewellery

Man behöver dock inte bara skydda sig själv mot giftiga smycken, utan smyckena måste också skyddas mot omgivningen för att hålla sig snygga. En skonsam förvaring av smyckena kan vara att hänga upp den på väggen i en ram med lite tyll.