Planer inför studenten

Snart är studenten här med allt vad det innebär. Nu är det dags för de kommande studenterna att planera allt inför den stora dagen. Att bli fulla förhoppningsvis inte något som många studenter planerar på.

9036-studenten

På sverigesradio.se kan man nämligen läsa om att det blir allt mer fylla på studenten. Förra året var det så många som skadade sig på studentflaken runt i landet på grund av berusning, att polisen nu tar hårdare tag mot att ungdomarna dricker på studenten. Många skolor har gått ut med att de har nolltolerans mot alkohol i skolans lokaler och på skolans mark. Detta kommer de försöka följa upp genom at stå vid dörrarna på studentdagen och informera eleverna om att det är absolut förbjudet att ta med alkohol in på skolan. Är en elev för berusad, kan det sluta med att hen får skickas hem och inte får vara med vid firandet.

Planera inför studenten

Att polisen och skolorna ska behöva ha stenkoll på eleverna känns tråkigt eftersom studenten inte alls bara handlar om att bli full. Turligt nog är inte fylla det som de flesta studenter planerar inför i studenttider. Dessa tider handlar ju väldigt mycket om att planera vad man ska ha på sig och hur man ska få ihop budgeten till allt man vill ha. Det handlar om allt ifrån att köpa studentmössan, till att ordna studentmottagningen. Har man planerat väl behöver studenten inte bli en så kostsam historia. Väljer man exempelvis att köpa sin mössa lite billigare hos http://www.nordictraditions.se/, behöver man inte lägga alla pengar man har på den. Och går man ihop ett gäng kompisar och har studentmottagningen tillsammans, kan man dela på alla kostnader och få en billigare fest, tipsar dn.se.

Ingen studentexamen längre

Något som dagens studenter dock inte behöver oroa sig och planera inför är att avlägga en examen på studentdagen. Fram till 1968 var det nämligen så att man var tvungen att klara ett prov för att ens få ta studenten.

”Den som inte klarade provet hade heller inte tagit studenten och fick smita ut bakvägen när alla klasskamraterna firade sin studentexamen på skolgården med släkt och vänner.” Läs mer.