Skönhet, etik och naturliga råvaror

I dag skriver vi om hur man kan köpa skönhetsprodukter billigare, att kroppsoljor av olika slag kan tillverkas helt på ekologisk väg utan att det behöver kosta skjortan att köpa den färdiga produkten samt om hur de flesta av oss redan har runt tio skönhetsprodukter redan i vårt skafferi.

bär, blandadeÄr det något som man kan göra ett klipp på när det kommer till skönhet, så är det att shoppa smink, hud- och hårvård på nätet i stället för i fysisk butik. Med rabatt hos Lyko blir det dessutom ännu bättre pris. Det gör det roligare att handla skönhet, särskilt också som det blivit ett uppsving vad gäller mäns skönhetsprodukter, som vi kan läsa om i Sydsvenskan

I Expressen kan vi vidare läsa om hur vi har runt tio produkter som kan användas som skönhetsprodukter, i vårt kök – och närmare bestämt på en eller annan hylla i skafferiet. Produkterna är allt från kokosolja, jordgubbar, blåbär, olivolja, ägg, granatäpple och mer.

Kokosoljan är perfekt som hudkräm, den gör huden fast, smidig och mjuk och har bakteriedödande effekt vilket kan motverka bland annat acne. Olivolja är även den utmärkt som hudolja och då särskilt på torr hud. Grönt te innehåller massor av antioxidanter och de kvarblivande påsarna tar bort svullnaden på morgontrötta ögon, samtidigt som de bygger kollagen, minskar inflammation och motverkar solskador.

Granatäpplet har även det väldigt mycket antioxidanter och en ansiktsmask med detta är perfekt för att avlägsna döda hudceller, tillsammans med havregryn, kärnmjölk och honung. Avokado kan man också använda som huvudingrediens i en ansiktsmask, med en stor matsked honung.

Ekologiska hudoljor med bas i Malmö

I Göteborgs-Posten kan vi läsa om paret som sadlade om och började tillverka ekologiska kroppsvårdsoljor. Det började med att den ena undervisade i etik på universitetet och den andra arbetade med byggnadsvård och hållbara material, sedan slog de ihop sina intressen och kunskaper till att starta ett eget företag i Malmö hamn med oljorna som produkter. Idén till företaget kom när de började fundera över vad de smorde in huden med, att många tänker på vad de äter mat men inte vad de använder direkt på huden. Nu tillverkar de bland annat grön hampaolja, röd nyponolja och baobaolja i små flaskor, allt utan kemiska tillsatser och ekologiska.