Skönhet på lunchen

Ibland behöver man snabbt snygga till sig inför ett viktigt möte eller behöver fräscha till sig inför ett event efter jobbet men har inte tid att bege sig hem. Tur är det väl då att det finns en hel del skönhetsbehandlingar du kan göra direkt på stan utan att ens boka en tid innan – i det fåfänga Stockholm finns walk-in kliniker både för smink, hår och botox.

Att se bra och fräsch ut är hetare än någonsin och det märks tydligt i trenderna som är rådande just nu. Till exempel är det inte bara renodlade skönhetsbehandlingar som är populära utan även andra typer av quick-fix utan invasiv behandling blir allt vanligare. I Stockholm och andra större städer är det till exempel vanligt med walk-in klinker för både det ena och det andra som exempelvis fillers, nagelförlängning, hårföning och liknande.

” – Stockholms skönhetssalonger liknar mer och mer Los Angeles beauty lounges, salonger där alla tjänster finns samlade på ett och samma ställe. I dag kan man fixa naglarna och få en hudbehandling hos många frisörer. Kanske har man ett litet fik som serverar nyttiga luncher. Och en läkare som kommer och ger fillers och botox någon gång i veckan” läs mer här.

Inställningen tillskönhet har ändrats

Förr ville man inte tala högt om man hade genomgått någon form av skönhetsbehandling, idag gör vi allt möjligt på vår lediga lunchtimme. Vad detta beror på tros ha att göra med att inställningen till hur vi ser på skönhetsingrepp och skönhet i allmänhet har förändrats. Mycket har förmodlien att göra med våra sociala medier som idag visar upp en mer ärlig bild av vad som krävs för att få den där ”perfekta” looken, inte är det många som menar att de bara ”vaknar upp” så – vi är helt enkelt mer ärliga med hur mycket tid vi faktiskt spenderar på vårt utseende.