Skräddarsydda ringar

Det är inte alltid lätt att hitta en vigselring som passar. Eftersom den ofta kostar en del ska den inte glida av fingret, men den ska inte heller sitta så hårt att det blir svårt att få av den. Det här kan vara ett problem om man har andra mått på fingrarna än de vanligaste.

Hovjuvelerare Gunnar Fahlström är en av flera som erbjuder en ”skräddarsydd” ring, perfekt anpassad efter dina och makens fingrar. När man ändå beställer en specialgjord ring kan det även vara idé att beställa en med lite originell design. Prata med guldsmeden och se vad han eller hon kan göra, och vad det kostar. Om man räknar med att bära sin vigselring dagligen kan det definitivt vara värt det.

De flesta vigselringar ser nämligen ungefär likadana ut. Vill man ha något mer originellt kan det vara svårt att hitta i Sverige. Det går naturligtvis att beställa från utlandet, men då kan man få betala tull- eller importavgift, vilket kan bli ett ganska stort påslag på en redan dyr ring.

Tänk också på att be om någon form av ritning på vigselringen, om de ursprungliga ringarna skulle komma bort eller bli stulna. I en sådan situation kan det vara bra att kunna tillverka nya, även om de ursprungliga hade en unik design.