Tankar om bröst

För en kvinna sitter mycket av självkänslan i brösten, och det är inte så konstigt eftersom vi ständigt matas med olika ideal och det är något som gjort att många kvinnor vill operera sin byst – och det ska man såklart göra om man vill, bara man har all fakta på bordet först.

”Efterfrågan på bröstförstoringar har ökat med 35 % sedan år 2000, och rumpimplantat har fördubblats på ett år. Annat som är populärt just nu är hakförminskningar, läppförstoringar och hudslipningsbehandlingar såsom dermabrasion som passar människor med acneärr.” läs mer om plastiktrender här.

kirurg doktor operationSom citatet ovan avslöjar är det populärare än någonsin förr att operera sina bröst, och visst är det upp till var och en att själv välja om denne vill operera om sig eller ej. Men viktigt innan man bokar en operation inom plastikkirurgin är att veta vad man faktiskt ger sig in på, och därför är det viktigt att ta reda på fakta. Och det är något som man hittar hos kliniken Laserestetik via http://www.laserestetik.com/behandlingar-operationer/brost/brostforstoring/ där man bland annat tar upp saker som vanligen brukar komma upp som frågor på konsultationer såsom vart implantatet kan sättas, hur lång operationen är och hur länge man måste vara borta från jobbet med mera. Ett annat tips är att klicka sig in på tv4 och läsa frågechatten från programmet Plastikkirurgerna där de svarar på tittarnas frågor, då får man en bredare bild av plastikkirurgi.

Inte alltid det blir som man trott

Något som man alltid ska vara medveten om när man gör någon som helst form av ingrepp är att resultatet inte alltid blir som man tror. En vanlig missuppfattning är nämligen att en operation är lösningen på alla ens problem och att om man bara förändrar en liten sak så kommer hela ens liv att förändras – men så är det inte. Ett ingrepp ändrar bara det fysiska och inte det psykiska, så om man vill göra en operation för att få sig själv att må bra är det inte rätt väg att gå. Är detta fallet är det bättre att kontakta en psykolog och hos Vårdguiden kan man läsa mer om vad det innebär att gå i terapi.